DAGENS CAFÈ AMB LLET

DAGENS CAFÈ AMB LLET

OM BLOGGEN


Skriveblokken og kameraet var med, når jeg drak min daglige café amb llet (kaffe med mælk på catalansk) i Barcelona - og således startede denne blog. Senere bliver kaffen indtaget andre spansktalende steder og det virker også!

Jeg vækkes så dejligt af kaffe og mennesker omkring mig. Det sætter mange tanker i gang, og nogle gange er der lige pludselig en historie at fortælle.

BARCELONA A PIE - AT SAMLE ET PUSLESPIL TIL FODS

DAGENS CAFÈ AMB LLETPosted by Franseska Anette Mortensen Mon, April 18, 2016 20:43:35

Byen hænger bedre og bedre sammen. Hvad der de første dage blot var løsrevne fragmenter af gader og pladser, frugthandlere hvor du kan købe 4 jordbær i løsvægt, syntetisk lugtende kinesiske butikker hvor de har ALT, støvede skraldecontainere og nedgange til metro-stationer, bussen H8 (som udtales atjæ åtjå) bakke op og bakke ned og et voldsomt menneskemylder, giver for hver dag mere mening.

Som et puslespil med langt over 1000 brikker, hvor området hvor jeg bor, Sants, er det, der mangler færrest brikker efter alle mine vadeture på udkig efter det rette sted til dagens cafè amb llet. Jeg vælger hele tiden en ny vej, som jeg så forbinder med en anden, som jeg ved dukker op lige om lidt. Hvis jeg da ikke tager fejl og møder noget helt nyt og overraskende. En uventet brik fyldt med farver og former og fuglefløjt. Og hidsige papegøjer susende om ørerne på én.


Det meste af byen virkelig simpel at finde rundt i, kilometerlange avenuer på langs af byen, så man bliver altid lidt glad, når igen støder på Aragó eller Diputació, for så ved man lidt om, hvor man er. Eller Mallorca, som fører lige ind til Sagrada Familia. Og ligeledes på tværs, men man skal være opmærksom på de skæve brikker, hvor man pludselig kan være på vej i en forkert retning, hvis man vender dem ”awet om”.


Den sværeste del af puslespillet, den gamle (mere eller mindre) gotiske bydel, Barri Gotic, lagde jeg for et par år siden sammen med min datter, som er enormt hyggelig at lægge puslespil med. Men nogen havde i den mellemliggende tid rodet rundt i brikkerne, så de lå hulter til bulter og min yndlingsbrik med Plaza San Felipe Neri havde forputtet sig. Den dukkede dog op under en bunke gamle minder og ligger nu, som den skal, forbundet med Carrer Montjuïc del Bispe til den ene side og Carrer de Sant Sever til den anden. Og gensynsglæden var stor og helt bestemt gengældt.

Af og til er en enkelt lille brik så æstetisk tiltrækkende i sig selv, at jeg må vende og dreje den for at iagttage den fra alle sider. Som da jeg forleden på vej ud af Carrer de Sants i den lave aftensol måtte krydse et fodgængerfelt 5-6 gange, før jeg kunne lægge brikken fra mig. Billederne i dagens indlæg er fra den aften.


PS: Jeg har et bykort på mig, men det bruges kun i absolut nødstilfælde. Og ingen gps, glem det!! Det er meget sjovere at samle et puslespil, som man ikke helt ved, hvad skal forestille.  • Comments(1)//dagenscafeambllet.franseska.dk/#post2